Erektil dysfunktion och Hiv – Aidsmap Fundamentals Explained

Erektil dysfunktion och Hiv – Aidsmap Fundamentals Explained

Granskning Impotens (impotens) är bristen på förmåga att erhålla och hålla ett erektionsföretag tillräckligt för sex. Att ha erektionsproblem då och då är inte alltid en orsak till problem. Om erektil störning är ett pågående problem, kan det dock utlösa stress och ångest, påverka din positiva självbild och bidra till anslutningsproblem.

Om du är orolig för impotens, tala med din läkare också om du skäms. Ofta är det tillräckligt att hantera ett dolt tillstånd för att vända på erektil störning. I olika andra situationer kan läkemedel eller andra direkta terapier behövas. Symtom, impotens tecken kan bestå av ihållande: Problem att få erektion Problem med att upprätthålla erektion Minimerad libido När du ska träffa en läkare är en familjläkare ett utmärkt ställe att börja när du har erektilproblem.

Bläddra igenom Mayo Facility Men’s Health and wellness för att komma igång. Orsaker, Manlig sexuell stimulering är en invecklad process som inkluderar hjärnan, hormoner, känslor, nerver, muskelmassa samt kapillär. Erektil störning kan uppstå från problem med någon av dessa. Dessutom kan spänningar och psykiska problem orsaka eller förvärra erektil störning.

Som ett exempel kan ett mindre fysiskt tillstånd som minskar ditt könsrelaterade svar orsaka oro över att upprätthålla en erektion. Den resulterande stressen och ångesten kan leda till eller förvärra erektil dysfunktion. Fysiska orsaker till impotens, I flera fall orsakas erektil störning av något fysiskt. Typiska orsaker består av: Hjärttillstånd Täppt kapillär (ateroskleros) Högt kolesterol Högt blodtryck Diabetes mellitus Övervikt Metaboliskt syndrom ett tillstånd som medför ökat högt blodtryck, höga insulinnivåer, kroppsfett runt midjan och även högt kolesterol Parkinsons tillstånd Flera skleros Vissa recept droger Cigarettanvändning Peyronies sjukdom framsteg av ärrvävnad inuti penis Alkoholism liksom andra typer av materialmissbruk Reststörningar Behandlingar för prostatacancerceller eller förstorad prostata Kirurgiska behandlingar eller skador som påverkar bäckenområdet eller ryggkabel Lågt testosteron Psykologiska grundorsaker till erektil störning, Sinnet spelar en viktig plikt när det gäller att sätta igång samlingen av fysiska händelser som utlöser erektion, som börjar med känslor av sexrelaterad njutning.

Dessa inkluderar: Ångest, ångest https://manlig-halsa.se/cialis-pris/ eller olika andra psykiska hälsotillstånd Ångest Anslutningsproblem på grund av stress och ångest, dålig kommunikation eller andra bekymmer Riskfaktorer. När du blir äldre kan erektioner ta längre tid att utvecklas och kanske inte heller är lika fasta. Du kan behöva mycket mer direkt beröring av din penis för att få och behålla erektion.

Till exempel: Samarbeta med din läkare för att hantera diabetes, hjärt -kärlsjukdomar eller olika andra kroniska hälso- och friskvårdsproblem. Se din läkare för normala kontroller och även kliniska screeningundersökningar. Sluta röka cigaretter, begränsa eller undvik alkohol, och använd inte heller kontrollerade ämnen. Träna konsekvent. Vidta åtgärder för att minimera ångest. Få hjälp för stress och ångest, ångest eller andra psykiska hälsoproblem.

Gå till Mayo Facility Guys Health för att börja.

ED kan påverka killar i alla åldrar, men behöver inte påverka din livskvalitet. Vi hjälper dig att hitta lämplig terapi och uthållighet för att upprätthålla ett mötessexliv och också öka din erektilprestanda. ED kan påverka män i alla åldrar, men behöver inte påverka din livsstil. Vi hjälper dig att hitta den perfekta terapin och uthålligheten för att upprätthålla ett tillfredsställande sexliv samt öka din erektilprestanda.

Medicinsk diagnos, För många individer är en fysisk undersökning och besvara problem (fallhistorik) allt som behövs för att en läkare ska kunna diagnostisera impotens samt föreslå en behandling. Om du har ihållande hälsotillstånd eller om din läkare tror att ett underliggande problem kan vara inblandat kan du behöva ytterligare undersökningar eller en utvärdering med en expert.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.